друкувати


Як зберегти романтику?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-27 07:37:23
Коли ми закохані, обранець видається нам досконалістю, ідеалом, втіленням усіх мрій. Та тільки-но коханий здобуває статус законного чоловіка, як перетворюється на згусток вад і недоліків, у стосунках зникає романтика. Чи можна її зберегти і як?

Річ у тому, пояснюють психологи, що, оселившись під одним дахом, чоловік починає вважати дружину настільки близькою людиною, що перестає стежити за своїм настроєм, звичками, поведінкою, словами. Попервах жінка знаходить виправдання: втомився після роботи, має якісь проблеми. Але з подивом помічає, що благовірний став буркотливим, дратівливим, надміру вимогливим чи страшенно лінивим.

Одружившись, чоловік усе рідше напружує фантазію, щоб потішити дружину приємною дрібничкою, застати зненацька якимось сюрпризом. Упадати біля власної дружини? Навіщо, коли й так уже здобув її? Втім, не варто в усьому звинувачувати лише чоловіка. Він хоч і глава сім’ї, але шия у ній — жінка. Саме вона повинна створювати ту натхненну атмосферу в домі, в якій чоловікові хотілося б робити їй щось приємне.

Коли люди живуть під одним дахом, поганий чи хороший настрій одного легко передається іншому. Тому, радять психологи, постарайтесь повсякчас налаштовувати коханого на романтичну хвилю. Якщо чоловік повернувся з роботи втомлений і не прагне спілкування, не заважайте йому, нехай відпочине. Але і не зациклюйтеся на ньому, невдоволено всівшись у крісло навпроти. Будьте самодостатньою: знайдіть собі заняття до душі, не сумуйте наодинці. Дуже швидко ви помітите, що ваш втомлений чоловік цікавиться вами, як і раніше. Головне — не так для нього, як для самої себе завжди залишатися жінкою — загадковою, непередбачуваною, справжньою.

Навчіться делікатно співіснувати поряд, поважати звички та настрої одне одного. Ні чоловік, ні дружина не зміняться тільки тому, що ви, як законна половина, того забажали. Адже кохання не можна здобути раз і назавжди. Любити іншого — це особливий дар, який потребує невтомної, щоденної праці й уваги до коханої людини.

Джерело: Газета "Вільний голос"
Обговорити на форумі