друкувати


Податківці Прикарпаття легалізують туристичний бізнес

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-27 02:01:56
Для створення рівних умов ведення бізнесу в сфері туризму ДПА в області зініціювала проведення регіональної програми "Карпатська зима", яка тривала з 15 листопада 2009 року по 1 квітня 2010 року.

В рамках її виконання податківці, спільно з органами місцевого самоврядування, проводили аналітичну роботу щодо повноти обліку платників податків, які здійснюють діяльність в сфері туризму та дотичних галузей, таких як – перевезення та організація дозвілля туристів, торгівля, громадське харчування тощо. Також вжито контрольно-перевірочних заходів до такої категорії суб’єктів господарювання, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Всього під час дії регіональної програми "Карпатська зима" за результатами 824 перевірок платників податків донараховано 2 млн 177 тис. грн податків та штрафних санкцій, з них за порушення порядку розрахунків готівковими коштами до 493 суб’єктів господарювання застосовано 987 тис. грн штрафних санкцій.

Встановлено 217 випадків зайняття громадянами підприємницькою діяльність без державної реєстрації, з них 213 уже легалізували свій бізнес, передовсім це ті хто здає в оренду майно або надає готельні послуги, а також здійснює перевезення туристів.

Податківцями області було виявлено 21 випадок здійснення діяльності без придбання торгових патентів на право роздрібної торгівлі, а 13 суб’єктів господарювання реалізовували алкогольні напої та тютюнові вироби без відповідних ліцензій на право роздрібної торгівлі цими товарами.

Також за час реалізації програми виявлено 327 необлікованих найманих працівників, з якими працедавці не уклали у встановленому порядку трудові угоди, відповідно заробітна плата виплачувалась в "конвертах".

Загалом, реалізація регіональної програми "Карпатська зима" підвищила рівень дотримання податкового законодавства суб’єктами туристичного бізнесу області, збільшила їх податкову віддачу та легалізувала підприємницьку діяльність в цій сфері.

Обговорити на форумі