друкувати


Завтра Окружний Адміністративний суд Києва розглядатиме долю місцевих виборів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-26 06:15:19
27 квітня 2010 року Окружний адміністративний суд міста Києва проведе попереднє судове засідання у справі про визнання нечинною Постанови ВРУ від 16.02.2010 року "Про визнання такою, що втратила чинність Постанови Верховної Ради України "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році".

Нагадаємо, що відповідний судовий позов до Окружного адміністративного суду Києва подали представники понад ста громадських організацій України, після проведення з’їзду громадських організацій у Києві. Провадження у цій адміністративній справі відкрито за статтями 104-107 Кодексу адміністративного судочинства України 30 березня 2010 року, повідомляє прес-служба ІФООГ "Громадський Форум Івано-Франківська".

Голова громадської організації "Львівська громада" Орест Парубчак переконаний, що суд буде змушений скасувати незаконну постанову Верховної Ради як таку, що суперечить Основним положенням Конституції та обмежує права громадян брати участь в управлінні державними справами, вільно обирати і бути обраним до органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

У разі визнання незаконності дій народних обранців, суд має зобов’язати Верховну Раду у короткий термін часу призначити вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на найближчий термін. Підставою для успішного розгляду справи громадські активісти вважають рішення КСУ від 10 червня 2009 року, яким визнано, що ВРУ не має конституційних повноважень відміняти вже призначені вибори.

Обговорити на форумі