друкувати


Генерал-майор Ю.Думанський очолив управління Західного ОК

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-26 01:04:23
26 квітня, у штабі Західного оперативного командування командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Геннадій Воробйов представив нового командувача Західного оперативного командування генерал-майора Думанського Юрія Анатолійовича, який змінив на цій посаді теперішнього заступника Міністра оборони України генерал-лейтенанта у запасі Куцина Михайла Миколайовича.



Під час представлення були присутні керівники відділів та служб управління Західного ОК, командири установ та частин Львівського гарнізону, а також начальники головних управлінь силових структур області, представники міської та обласної влади.



На цю відповідальну посаду генерал-майора Думанського призначено відповідно до наказу Міністра оборони України №332 від 21 квітня 2010 року, – зазначив генерал-полковник Геннадій Воробйов. – У нього є певний досвід роботи на високих посадах. Я впевнений, що за його діяльності у новому колективі відбудуться конструктивні зміни щодо покращення роботи військового з’єднання і підпорядкованих йому частин та установ.

На першій службовій нараді командувач Західного оперативного командування генерал-майор Юрій Думанський заслухав своїх заступників, начальників відділів та служб щодо стану справ за напрямками службової діяльності і визначив завдання з проведення основних заходів на найближчий період.

Довідково: Генерал-майор Думанський Юрій Анатолійович народився 12 лютого 1965 року в селі Нелипівці Кельменецького району Чернівецької області.

У 1986 році закінчив Ташкентське вище загальновійськове училище.

1986-1995 роки – проходив службу на посадах командира взводу, командира навчальної мотострілецької роти, начальника штабу мотострілецького батальйону, командира навчального мотострілецького батальйону.

У 1998 році закінчив Академію Збройних Сил України і був призначений на посаду командира учбового танкового полку 169 окружного учбового центру підготовки молодших спеціалістів (танкових військ) Північного оперативного командування Збройних Сил України.

1999-2004 роки – заступник начальника 169 окружного учбового центру підготовки молодших спеціалістів (танкових військ) Північного оперативного командування.

У 2005 році закінчив факультет підготовки фахівців оперативно-стратегічного рівня Національної академії оборони України і призначений на посаду першого заступника начальника штабу Південного оперативного командування.

З серпня 2005 року по січень 2010 року - заступник командира шостого армійського корпусу Південного оперативного командування.

Згідно з наказом Міністра оборони України від 5 січня 2010 року №2 призначений на посаду заступника командувача Сухопутних військ Збройних Сил України з бойової підготовки – начальника Управління бойової підготовки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України.

За сумлінну та бездоганну службу генерал-майора Юрія Думанського нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, медалями та відзнаками Міністерства оборони України.

Одружений, має двох доньок.

Автор: Полковник Володимир ЯРЦЕВ, Керівник регіонального медіа-центру МО України (м.Львів)
Обговорити на форумі