друкувати


Суттєвого поліпшення життя українці можуть очікувати протягом 10 років

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-24 09:29:19
На сьогоднішній день в Україні триває криза, і суттєвого поліпшення життя українці можуть очікувати протягом 10 років. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі одного з українських телеканалів.

"Ситуація в країні важка. Доходи не покривають поки ще і половини необхідних витрат. І тому ми змушені зараз економити, наводити порядок, вживати заходів щодо пожвавлення економіки", - сказав Азаров, повідомляє ТСН.

Він додав, що говорити про вихід з кризи можна буде лише після того, коли обсяг виробництва вийде на рівень 2007 року.

За словами Азарова, криза, на превеликий жаль, процвітає.

"Ми вийдемо з кризи тоді, коли ми відновимо обсяг виробництва на рівні 2007 року", - підкреслив прем'єр.

У зв'язку з цим Азаров відзначив, що українсько-російські угоди, підписані 21 квітня в Харкові, життєво важливі для України. "Ми сподіваємося, що зараз вже (як наслідок зниження ціни на газ) запрацює і хімія, запрацює більшою мірою металургія, і так далі потягнеться ланцюжок", - сказав Азаров.

Він також підкреслив, що ті підходи, які уряд планує використати для оздоровлення та розвитку економіки, дозволяють очікувати, що весь народ України в найближчі 10 років відчує істотне поліпшення рівня життя.

У свою чергу, Сергій Тігіпко заявив, що 2011 рік "буде набагато легшим". "Ми попробуємо скласти такі умови, щоб 2011 вже мати таке стале економічне зростання, і під кінець 2011 ми практично вийдемо на ті показники, які ми мали до кризи", - сказав віце-прем'єр.

Нагадаємо, 21 квітня 2010 року в Харкові Віктор Янукович і Дмитро Мєдвєдєв підписали угоду між Україною і РФ з питань перебування Чорноморського флоту на території України, яким передбачене базування російської військової бази в Севастополі до 2042 року.

В обмін на цю угоду Україна добилася зниження ціни на російський газ на 30%, але не більше ніж на 100 дол. за тисячу кубометрів.

Обговорити на форумі