друкувати


Україно-швейцарська програма "Здоров’я матері та дитини"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-23 05:10:45
За 12 років україно-швейцарської співпраці за програмою "Здоров’я матері та дитини", що розпочалася в 1997 р., на покращення здоров’я матерів і дітей було виділено майже 15 млн швейцарських франків (приблизно 10 млн євро).

Зокрема, для пілотних закладів Волинської, Донецької, Івано-Франківської, Рівненської областей придбано медичного обладнання для допомоги вагітним жінкам і новонародженим на суму понад 5 млн швейцарських франків.

Враховуючи соціально-економічну кризу в Україні, Швейцарська агенція розвитку та співробітництва підтримала прохання українських партнерів і виділила донорські кошти (додатково до бюджету, передбаченого на впровадження Програми) на придбання медичного обладнання, необхідного для надання допомоги вагітним, породіллям і новонародженим. Зокрема, партнерські заклади Івано-Франківської області отримали обладнання на суму понад 600 тис. грн, Вінницької області — понад 500 тис. грн, Волинської області — майже 800 тис. грн. Серед обладнання: найсучасніший апарат УЗД, кардіотокографи (для моніторингу серцевого ритму плода), реанімаційні столики, апарати ШВЛ, джерела променевого тепла та лампи фототерапії для новонароджених, пульсоксиметри, назальні канюлі, електронні термометри та ваги, портативні реанімаційні набори тощо.

Джерело: Газета "Вільний голос"
Обговорити на форумі