друкувати


Заява Президії Ради Івано-Франківської "Нашої України" щодо здачі національних інтересів держави

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-23 03:54:05
Заява Президії Ради Івано-Франківської обласної організації партії "Наша Україна" щодо здачі національних інтересів держави

21 квітня 2010 року у м.Харкові були підписані Угоди між Президентами Російської Федерації Дмитром Мєдведєвим та України Віктором Януковичем щодо продовження на 25 років перебування в Україні російського Чорноморського флоту. Зав'язавши цю Угоду з газовими домовленостями між Україною і Росією, Президент України Віктор Янукович поставив під удар державний суверенітет і українську незалежність.

Стаття 17 Конституції України однозначно стверджує "На території України не допускається розташування іноземних військових баз". Термін перебування Чорноморського флоту Російської федерації закінчується 28 травня 2017 року, а порушувати Конституцію не може жодна особа, тим паче Президент України!

За неповні 2 місяці на посаді Президента України Віктор Янукович зробив ряд кроків, які дозволяють однозначно стверджувати, що Україна впевнено і невідворотно займає орбіту сателіта Росії.

Незважаючи на опір української громадськості, на посаду Міністра освіти призначено українофоба Дмитра Табачника. Останній при цьому одним розчерком пера повертає корупцію у вищі навчальні заклади та фактично позбавляє українську мову статусу державної.

Будучи гарантом Конституції, Президент Віктор Янукович не припинив антиконституційного створення коаліції у Верховній Раді шляхом входження до її складу окремих депутатів, а не фракцій. Таким чином отримав коаліцію, якою просто і легко керувати в "ручному режимі".

Обіцяючи до 09 травня 2010 року незаконно позбавити звання Герой України Степана Бандеру, Президент Віктор Янукович випробовує на міцність патріотичний дух українців і вбиває клин розбрату між ними.

Домовляється з Москвою про участь у військовому параді на Хрещатику 9 травня 2010 року військ Російської армії.

Не проявляє жодної реакції на скандальну виставку "Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН-УПА", організовану антиукраїнськими силами в Українському домі в Києві, яка однозначно спрямована на підрив іміджу держави.

І нарешті – харківські домовленості з Дмитром Мєдвєдєвим щодо Російського флоту і газових угод.

Здача українських інтересів, започаткована Юлією Тимошенко при підписанні у 2009 році газових Угод з Росією, коли голова НАК "Нафтогаз" Олег Дубина підписав чисті аркуші, а умови вписували російські очільники, розгортається повним ходом і в усіх напрямках. Адже перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України порушує статус України як позаблокової держави і служить дестабілізуючим фактором для нашої країни у міжнародних відносинах. Українці не можуть бути заручниками у військових конфліктах Росії. А якщо врахувати, що при цьому зменшення вартості російського газу для України покривається за рахунок орендної плати за перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, то зрозуміло, що, крім кабальних умов, Янукович для України нічого у Харкові від Росії не отримав.

Ми не можемо мовчати. Наше мовчання завтра однозначно приведе до зникнення незалежної самостійної соборної України.

Президія Ради Івано-Франківської обласної організації партії "Наша Україна" закликає національно-патріотичні сили краю, всю патріотичну громадськість України силою громадянського спротиву не допустити реваншу антидержавних сил. Ми звертаємося до народних депутатів України з вимогою вжити всіх заходів, щоб унеможливити ратифікацію Угоди щодо перебування Чорноморського флоту РФ на території України. Ми вимагаємо від народних депутатів України розпочати процедуру імпічменту Президента України Віктора Януковича за порушення присяги Президента!

Україні – українського Президента!

Слава Україні!

Прийнято на засіданні Президії
Ради Івано-Франківської обласної
організації партії "Наша Україна"
22 квітня 2010 року