друкувати


Подбай про себе – відмовся від зарплати "в конвертах"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-23 02:26:15
Косівські податківці намагаються поступово вивести заробітну плату "з тіні" і легалізувати трудові відносини між роботодавцями та їх працівниками. Це сприятиме збільшенню податкових надходжень насамперед у місцеві бюджети, адже податок з доходів фізичних осіб становить найбільшу питому вагу місцевого бюджету.

За січень-березень місяць 2010 року до місцевої скарбниці надійшло 5966,8 тис. грн податку з доходів фізичних осіб, повідомляє ДПІ в Косівському районі.

Податківцями Косівського району ведеться продумана і зважена робота, спрямована на залучення СПД – юридичних осіб та фізичних осіб до створення таких умов, щоб забезпечити гідне життя своїм родинам за рахунок офіційної оплати праці.

В районі скоординовано спільні дії підрозділів оподаткування фізичних осіб, податкової міліції та податкового аудиту щодо проведення перевірок підприємств, установ, організацій і підприємців, у яких набули поширення факти приховування доходів від оподаткування. Перевірки суб'єктів господарювання, проведені податковими інспекторами, свідчать про велику кількість порушень, пов'язаних із нарахуванням та виплатою заробітної плати. Всього з початку року спільними проведеними рейдами було виявлено 83 неоформлених найманих працівники, які на даний час оформлені належним чином.

Податківці застерігають: громадяни, що погоджуються отримати зарплату "в конвертах", не лише сприяють розвитку тіньових схем ухилення від сплати податків, а й не дбаючи про майбутнє, позбавляють себе соціальної захищеності.

Обговорити на форумі