друкувати


З милосердям відзначимо День Хворого!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-22 03:06:33
Пригадуємо, що в неділю Розслабленого, цього року це 25 квітня, УГКЦ, а отже і всі вірні з духовенством Коломийсько-Чернівецької єпархії відзначать День Хворого. Щорічне відзначення Дня хворого має за мету привернути увагу християнської спільноти та всього суспільства на хворих людей, їх родин та тих, хто облегшує їхні страждання.

З благословення Правлячого Архієрея Миколая (Сімкайла) у Коломийсько-Чернівецькій єпархії заплановано ряд заходів:

1. Урочисті богослужіння у всіх храмах за оздоровлення всіх недужих (необхідно включити три прохання до ектенії усильного благання, додається).

2. Священики-капелани відвідають хворих всіх лікувальних установ і на їхнє бажання уділять Тайни Покаяння, Пресвятої Євхаристії та Оливопомазання.

3. Закликаємо всіх людей доброї волі цього дня, і не тільки, по можливості провідати людей, які страждають у хворобі, підтримати їх щирою молитвою, добрим словом і християнським співчуттям.

У цьогорічному посланні Святішого Отця Бенедикта XVI наголошено: "Моя думка лине до вас, дорогі священики, "служителі хворих", знак та інструмент співстраждання Христа, котре повинне досягти кожного, хто страждає. Я закликаю вас, дорогі священики, не жаліти себе, забезпечуючи їм опіку та підтримку. Час, проведений поруч з тими, хто зазнає випробувань, виявляється благодатно плідним для всіх інших аспектів пастирської діяльності. Нарешті, я звертаюся до вас, дорогі хворі, і я прошу вас молитися і жертвувати ваші страждання за священиків, щоб вони могли залишатися вірними своєму покликанню і щоб їхнє служіння було багатим на духовні плоди на користь всієї Церкви. З таким почуттям я молю про материнський захист Марії, Спасіння Хворих для хворих, а також для тих хто їм допомагає, та усім сердечно уділяю Апостольське Благословення".

Додаток: прохання до ектенії усильного благання на Св. Літургію 25 квітня 2010 р.

Ще молимось Господеві Богу нашому за всіх хворих, за зцілення їхніх душ і тіл. Утверди Господи їхню віру і укріпи їх в надії, бо ти є джерело оздоровлень і податель усякого добра, вислухай нас і помилуй.

Ще молимось за всіх медичних працівників і за всіх, хто своєю працею приносить немічним полегшення страждань і болю. Подай Господи їм свою благодать, щоб їхні душі були завжди сповнені милосердя, доброти і співчуття до хворих, а в праці завжди виявляли глибоку пошану до їхньої гідності.

Ще молимося за всіх священнослужителів-капеланів і за тих, хто здійснює волонтерське служіння хворим. Подай Господи свою благодать, щоб у їхньому служінні стала видимою твоя любов і милосердя до всіх, хто несе важкий хрест недуги. Будь Господи їм помічником і подателем сили та натхнення для сповнення діл милосердя.

Автор: о. Іван ОСТАФІЙЧУК, голова єпархіальної Комісії душпастирства охорони здоров’я Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ
Обговорити на форумі