друкувати


Ю.Романюк: "БЮТ" не допустить анексії України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-22 02:04:24
Ганебна міждержавна угода підписана в Харкові 21 квітня ц.р. президентами України Януковичем та Росії Медвєдєвим стосовно продовження оренди для розміщення бази військово-морського флоту Росії в Севастополі після 2017 року ще на 25 років, з правом подальшої пролонгації на наступні 5 років, є цілком передбачуваною та очікуваною зрадою національних інтересів України, її євроатлантичного курсу з боку Януковича, який відверто нехтуючи ст.17 Конституції України, думкою народу і європейськими перспективами нашої країни, на майбутні щонайменше чверть століття, віддячує Кремлю за її підтримку його кандидатури на останніх президентських виборах.

Продовження т.зв. оренди території України під базу ВМФ ЧФ РФ після 2017 року, ще на 25 років, є не орендою, а неприхованою відверто цинічною, анексією частини території нашої держави. А розмови про "знижки" - профанація.

Жодного виправдання нібито ціною здешевлення вартості газу для України зі сторони Росії не прийнятні тому, що питання стратегічної національної безпеки і оборони України не має будь-якого відношення до тимчасової ціни на газ від Росії. Газові питання та цінова політика розв’язуються виключно ринковими механізмами, а не здачею власних національних інтересів, в інтересах інших держав. В Україні достатньо інших ринкових важелів взаємовигідного впливу на формування ціни на російський газ, відповідним тарифом на транзит та зберігання російського газу у власних підземних сховищах.

Зрадницькі витівки нової антиукраїнської влади Януковича, лише протягом двох останніх місяців, свідчать про одне: білорус Янукович і прем’єр-міністр росіянин Азаров, щонайменше переймаються і турбуються за національні інтереси країни, і до кінця року знівелюють суверенітет незалежної України до статусу 84 суб’єкта Російської Федерації. Такі дії Януковича-Азарова більше притаманні не президенту і прем’єру незалежної країни, а тимчасовому і випадковому провінційному губернатору Російської Федерації, призначених Кремлем. Янукович не тільки не наш президент, він не президент України!

Звертаємося до всіх опозиційних народних депутатів України негайно розпочати процедуру імпічменту президенту Януковичу (150 голосів) та заблокувати, у силовий спосіб, будь-які намагання зрадницької "тушкованої" більшості у Верховній Раді, процедуру ратифікації ганебної угоди Януковича-Мєдвєдєва. Закликаємо до спільних публічних акцій громадської непокори і усунення такої влади всіма Конституційними способами захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави від іноземних військ на своїй території.

Голова фракції "БЮТ" в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк