друкувати


Івано-Франківські поети читали вірші он-лайн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-22 09:15:04
Своєрідний спосіб популяризації власних літературних творів обрала група івано-франківських молодих поетів. Власні вірші вони читали особисто, для певної слухацької аудиторії, як це власне водиться на звичайних літературних читаннях.

Щоправда аудиторія ця була значно більшою, ніж завжди, оскільки крім слухачів в залі, їх могли слухати десятки, сотні і навіть тисячі прихильників поезії в різних регіонах України і навіть за кордоном. Справа в тому, що вказані літературні слухання транслювалися в режимі он-лайн в інтернеті.

"Ідея проведення такого заходу власне виникла спонтанно і в дискусії, - розповідає "Експресу" один з організаторів заходу поет Андрій Шийчук, - я навіть не пам’ятаю, хто її запропонував: якось підхопили і реалізували". Ідея полягає в тому, щоб літературні твори почули якомога більше людей. "Ну хто зараз прийде? Двадцять чоловік, п’ятдесят чолові, ну сто – це вже дуже круто, - продовжує пан Шийчук, - а в інтернеті це вже можуть бути, скажімо, тисячі. Плюс більше людей нас бачать в інших містах. Якщо якийсь культурник є в містах, то вони варяться у власному соку, а тут якось є можливість масово це зробити. Більше поглядів, більше знайомих, більше контактів".

Такий захід вперше проводиться в Івано-Франківську і навіть, в цьому хлопці переконані, в Україні. Щоправда не все вийшло гладко з проведенням акції. Мали місце деякі технічні проблеми та й аудиторія в залі читань була невеликою. Але Василь Карпюк, Андрій Шийчук та Богдан Ославський, які власне брали участь в читаннях цим не розчаровані. Вони запевнили, що врахують свої помилки при організації подальших перформансів.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі