друкувати


Б.Федьків: Я вірю, що наша сторона все-таки дотисне російську

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-21 08:01:55
На засіданні прес-клубу "Вектор", яке відбулося 21 квітня було людно. Адже на зустріч з журналістами завітав не просто політик, а їх колега – редактор газети "Прикарпатська правда", активіст обласної організації Партії Регіонів Богдан Федьків.

Останньому було багато чого розповісти. Адже вперше з часів незалежності він виступав не як непримиренний опозиціонер, а як представник владної партії. Логічно, що і журналістів цікавили насамперед питання ставлення "регіоналів" до переможених, плани на майбутнє, в тому числі і до участі у місцевих виборах, майбутні кроки Президента-регіонала, оцінка гостем минулих виборів тощо.

Розпочав Богдан Михайлович зі свого бачення перебігу минулих виборів. На його думку, вони відбулися чесно і прозоро, чим завдячують насамперед діям членів виборчих комісій, які, не залежно від сторін, що їх висунули, сумлінно виконували свої обов’язки.

Зі слів Б.Федьківа, часи змінилися і багато людей змінили свої орієнтири, що засвідчив як виборчий процес (по області Віктор Янукович набрав 57849 тисяч голосів, з них 18347 – по місту Івано-Франківську), так і щоденний приплив нових членів партії, серед яких багато і тих, хто свого часу захищав ідеали Майдану. Цьому, зі слів пана Богдана, сприяє і поступове розвінчування міфу про бандитський характер партії і її колишнього лідера, а тепер Президента, що досягається "реальними справами, чіткою злагодженою роботою". Гість прес-центру не виключає, що серед людей, які вливаються в партію або шукає її прихильності, є багато тих, хто просто бажає "погрітися у славі переможців". "Був час, – зазначив він, – коли весь адмінресурс, сільські голови працювали проти нас. Але сьогодні ми це відкидаємо. Дивимось, як людина працює".

Не оминув політик-журналіст і обласну владу. "Ми підтримуємо усі позитивні кроки нового керівництва області. Звісно, Михайло Васильович не є ідеальним. Є і негативні кроки. Але ми йому будемо підказувати". Вочевидь, до негативних кроків певною мірою відносяться і деякі кадрові призначення нової влади, які, зі слів пана Федьківа, "не вселяють оптимізму". "Не можна порівняти, скажімо, інтелектуальні та професійні можливості Ігоря Зварича, – уточнив він, – з Василем Плав’юком, якого було призначено першим заступником". Дісталося "на горіхи" і Руслану Гусаку, якого Богдан Михайлович вважає некомпетентним у питання паливно-енергетичного комплексу.

Позитивно висловився редактор "Прикарпатської правди" про політику нинішнього керівництва держави. Зокрема, висловив переконання, що Президент і Уряд країни докладуть усіх зусиль, щоб виробити оптимальну схему постачання в Україну російського газу. "Я думаю, – зазначив він, що наша сторона таки дотисне російську, щоб ціна за газ все-таки була приємливою для нас".

Що ж до балотування на посаду мера обласного центру пан Богдан не був дуже оригінальним. "Ми будемо брати найактивнішу участь у виборах і висуватимемо свого кандидата на вибори міського голови Івано-Франківська. – зазначив він. – В місті безлад і тому владу треба міняти". Проте додав, що його балотування залежатиме від волі його однопартійців.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі