друкувати


Рішення суду щодо Бандери і Шухевича є серйозним тестом для суспільства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-21 06:35:46
Речник Віктора Ющенка Ірина Ванникова в інтерв’ю ТРК Україна заявила, що судові рішення щодо Степана Бандери і Романа Шухевича можуть призвести до виняткового правового колапсу, оскільки за логікою суду, будь-який указ Президента може оскаржити будь-який громадянин України.

"Це суб’єктивне рішення окремого судді, яке базується на сумнівній аргументації. Відтак Віктор Ющенко подав апеляційну скаргу, яка стосується рішення щодо Степана Бандери. Нині вона знаходиться у суді і згадане рішення призупинено до розгляду апеляційним судом", - повідомила вона, повідомляє Інформаційний сервер "Наша Україна".

"Наші адвокати зверталися до апеляційного суду, щоб дізнатися долю цієї справи, однак відповіді не отримали", - додала Ванникова.

"Що ж до рішення стосовно Романа Шухевича, то Віктор Ющенко також відправив апеляційну скаргу. Ми переконані, що спроби викреслити народних героїв з історії України будуть оскаржені, - відзначила Ванникова.

"Обидва рішення суду є неправомірними, і вони є серйозним тестом для суспільства. По суті, це виклик демократії і на подібні неправові рішення повинна бути належна реакція влади", - підсумувала речник Віктора Ющенка.

Обговорити на форумі