друкувати


Д.Медведєв: Ми домовилися про надання знижки в ціні на газ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-21 06:16:27
Президенти України й Росії під час зустрічі у Харкові домовилися про зниження ціни на імпортний газ на 30% від вартості, яка щокварталу розраховується за формулою, закріпленою в контракті на поставку газу між російським "Газпромом" і "Нафтогазом України".

"Ми домовилися про надання знижки в ціні на газ. Наші українські партнери одержать знижку, яка обчислюється в розмірі 100 доларів за тисячу кубометрів... або 30% від контрактної ціни", – заявив російський президент Дмитро Медведєв, повідомляє Радіо Свобода.

Водночас, за його словами, "знижка буде враховуватися як частина орендної плати за перебування Чорноморського флоту в Криму".

Зі свого боку, Президент України Віктор Янукович повідомив, що протягом найближчих 10 років завдяки підписаним документам щодо газу Україна одержить від Росії "інвестиційний ресурс" на суму близько 40 мільярдів доларів.

За словами глави держави, зекономлені гроші будуть направлені на соціальні потреби, інвестиційні проекти, фінансування Збройних сил.

Янукович назвав таку домовленість "безпрецедентною в історії відносин між країнами".

У першому кварталі цього року ціна газу становила понад 305 доларів за тисячу кубометрів, у другому ціна прогнозується на рівні 330 доларів/тисячу кубів.

Обговорити на форумі