друкувати


В.Карпук: Рішення Донецького суду щодо Шухевича політичне

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-21 05:27:49
Рішення Донецького апеляційного адмінсуду про визнання незаконним указу Президента про присвоєння звання Героя України головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу - політичне. Таке переконання висловив народний депутат, член Президії політради "Нашої України" Володимир Карпук.

"Такі рішення виносяться на догоду проросійським силам", - заявив "нашоукраїнець", повідомляє Інформаційний сервер "Наша Україна".

За його словами, рішення Донецького суду щодо Бандери, як і проведення виставки "Волинська різанина" - це все випробовування для українських національно-патріотичних сил. "Позиція "Нашої України" та її лідера відома – висновки Донецьких судів повинні бути оскаржені", - наголосив Карпук.

Він пояснив, що якщо залишати без оскарження рішення Донецьких судів, то доведеться скасовувати звання Героя України, яке було присвоєно Августину Волошину, Олексію Бересту, Кузьмі Дерев’янку - це свідчення того, що проросійські сили намагаються такими методами впливати на думку українських громадян.

Карпук сподівається, що всі ці справи завершаться і суди вищої інстанції скасують свої рішення.

Сьогодні Донецький апеляційний адміністративний суд визнав незаконним указ президента про присвоєння звання Героя України головнокомандуючому УПА Роману Шухевичу. Таке рішення суд ухвалив у середу, розглянувши скаргу жителя Донецька Анатолія Соловйова.

Обговорити на форумі