друкувати


Мінрегіонбуд запропонував споруджувати квартири для учителів у комплексі зі школами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-21 04:16:10
Поряд з реалізацією програми спорудження доступного житла, яку започаткував попередній уряд, Мінрегіонбуд запропонував споруджувати квартири для сільських учителів у комплексі зі школами.

Міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба вважає, що при школах з високим ступенем готовності до здачі в експлуатацію можна зводити й дво- і чотириповерхові житлові будинки. "Це щонайбільше 16-квартирне житло, — уточнив міністр, — яке пропонуємо будувати за сучасними технологіями з використанням легких індустріальних конструкцій, пористого бетону тощо. Їхня планувальна структура, як передбачається, відповідатиме нормам житла соціального призначення: однокімнатні квартири — до 30 кв. м і двокімнатні — до 45 кв. м загальної площі", повідомляє газета "Галичина".

За словами В.Яцуби, зведення житлових будинків площею до 500 кв.м не потребуватиме комплексної державної експертизи та надання дозволу на виконання будівельних робіт. А їх фінансування може здійснюватися за кошти як із Державного, так і з місцевих бюджетів, тобто на умовах обов’язкового співфінансування.

Обговорити на форумі