друкувати


А.Парубій: Aкції протесту не затихнуть, "Антитабачникова кампанія" набирає обертів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-21 11:08:19
Львівщина вимагає негайної відставки міністра науки та освіти України Дмитра Табачника та віце-прем’єра Володимира Семиноженка. Саме із такими гаслами під стінами Львівської обласної ради зібрався багатотисячний мітинг за участі студентів, представників політичних партій та громадських організацій.



Депутати Львівської обласної ради прийняли звернення з вимогою відставки Дмитра Табачника. Львівська обласна рада обурена кроками міністра Табачника на займаній посаді щодо скасування державного екзамену з української мови для бакалаврів у вишах, повідомляє Інформаційний сервер "Наша Україна".

На їх думку, Дмитро Табачник "реалізує федеральну програму "русскій язик" на 2006-2010 роки, затверджену постановою уряду Російської Федерації, і планомірно усуває державну мову із освітньої і наукової сфери України".

За словами депутата Львівської обласної ради Олександра Старовойта, нинішні події у Львові стали підтвердженням активної позиції студентсва та молоді.

"Ми сьогодні бачимо чи не наймасовішу студентську акцію у Львові з часів помаранчевої революції. Це свідчить про те, що студенти мають свою позицію щодо Табачника і не мають наміру відступати від своєї мети – відправити Дмитра Табачника у відставку. Корпус Львівської обласної ради теж одностайний у цьому питанні. За звернення з вимогою відставити Табачника проголосувало 102 депутати обласної ради”, - каже Старовойт.

На думку депутата, сьогоднішня акція це лише попередження, наступні акції будуть все масовіші.

"Влада повинна дослухатися до вимог громадян, оскільки Янукович обраний меншістю українців. Не слід забувати, що українців в Україні більше, ніж табачників", - наголосив Старовойт.

Під час свого виступу на мітингу, народний депутат України Андрій Парубій зазначив: "Влада даремно сподівається на те, що акції протесту в Україні стосовно Табачника та спроб забрати звання Героя України у Степана Бандери затихнуть. "Антитабачникова кампанія" набирає обертів і влада даремно вдає, що не чує до чого закликають студенти".

Він підкреслив, що такі акції відбудуться у регіонах і завершаться перед стінами Адміністрації Президента та Кабінету міністрів, але тоді там будуть не тисячі людей, як сьогодні, а сотні тисяч.

Обговорити на форумі