друкувати


Івано-Франківськ: Зовнішня торгівля товарами за січень-лютий 2010 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-20 04:17:36
Обсяги експорту товарів м.Івано-Франківська за січень-лютий 2010 р. склали 19,4 млн дол.США, імпорту – 9,9 млн дол. США. У порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяги експорту збільшилися на 42,6%, а імпорту – зменшилися на 18,3%. Сальдо зовнішньої торгівлі товарами було позитивним і склало 9,5 млн дол., інформує головне управління статистики.

Партнерами в зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти із 56 країн світу. Найбільші експортні поставки з обласного центру здійснювали до Італії, Польщі, Чеської Республіки, Йорданії та Туреччини, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

В обсягах імпорту переважали надходження з Німеччини, Італії, Польщі, Сполученого Королівства, Чеської Республіки, Нідерландів, Угорщини, Російської Федерації та Білорусі.

Основу експортних поставок міста склали яйця та продукти їх переробки, шкури та шкіри необроблені, механічне обладнання, машини і механізми, електрообладнання та їх частини.

На провідних позиціях в структурі імпорту товарів знаходилися текстиль та вироби з текстилю, механічне обладнання, машини і механізми, електрообладнання та їх частини, полімерні матеріали, пластмаси та каучук, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості і мінеральні продукти.

Обговорити на форумі