друкувати


Відсутність багатьох іноземних лідерів на похороні Качинських шокувалa поляків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-20 02:21:11
Відсутність багатьох іноземних лідерів на похороні подружжя Качинських шокувало значну частину поляків, зізнався польський журналіст Марек Гладиш.

"Це частина населення, яка сприймає події більш емоційно. Вони вважають, що достатньо було захотіти добратися, щоб зуміти це зробити: на літаку, вертольоті, машині, потязі, не важливо. Крім того, польська преса поширює інформацію з Washington Times, яка все змінює: мабуть, Барак Обама в момент похорону грав у гольф ", - сказав журналіст, повідомляє ТСН.

Присутність Дмитра Мєдвєдєва, навпаки, була дуже помітною. "Перед ним стояло набагато більш важливе політичне завдання. Російський президент хоче показати, що Росія розділяє скорботу Польщі. В результаті церемонія практично перетворилася на вираз вдячності Дмитру Мєдвєдєву, особливо це стосується виступу в.о. президента", - вважає Марек Гладиш.

Політичні спадкоємці Качиньського "вражені таким виразом вдячності, адже Качиньський був прихильником жорсткої лінії по відношенню до Москви", визнав польський журналіст. Це тим більше вражає, що Москва поки ще не передала Польщі засекречені документи про розстріл у Катині 1940 року, підкреслив Гладиш. На закінчення він передбачив, що ця полеміка, яка притихла у зв'язку з трауром, спалахне в ході президентської кампанії.

Обговорити на форумі