друкувати


На Прикарпатті приступили до сівби цукрових буряків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-20 01:04:53
У Городенківському районі приступили до сівби цукрових буряків. Планують під бурякові плантації дві з половиною тисячі гектарів, є сподівання, що після двох виробничих сезонів простою запрацює і єдиний в області Городенківський цукровий завод.

З приходом нової влади в області і країні є сподівання, що відродиться і одна з ключових галузей в сільському господарстві — буряківницво, на яке, було, махнули рукою. На полях провідного Городенківського району сьогодні вже масово сіють цукрові буряки, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

В підприємстві "Обрій" відвели під культуру 550 гектарів, приблизно стільки ж планують посіяти і у Вільхівцях, загалом же район має намір зайняти цукристими близько двох з половиною тисяч гектарів. Вживаються надзусилля і щодо відновлення роботи Городенківського цукрозаводу, позаду в якого два мертвих сезони і який лише дивом уник гільйотини заїжджих махінаторів в час безладу і фактичного безвладдя в період виборчих кампаній. Якраз запустити завод — питання номер один, і в ланцюгу проблем з відновлення буряковиробництва воно буде особливо складним, зважаючи на те, що третій сезон до обладнання ніхто не дивився. Але справа зрушила з мертвої точки, і дорогу осилить, як відомо, той, хто іде.

Обговорити на форумі