друкувати


6% світового об'єму доларової маси - в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-19 07:06:23
За оцінками аналітиків, в Україні сконцентровано близько 6% світового об'єму наявної доларової маси. Про це сказав президент "Універсальної інвестиційної групи" Віталій Антонов.

"Це (об'єм наявної доларової маси в Україні) значний потенціал і його потрібно ефективно задіювати в економіку", - відзначив Антонов, повідомляє ТСН.

Він підкреслив, що сьогодні банки роблять дуже невигідні пропозиції по кредитуванню.

"Але, за нашими оцінками, через 3-4 місяці кредитні ставки повинні знизитися. Позитивним трендам також посприяють транші від МВФ. Крім того, через рік-півтора ми чекаємо відродження іпотеки в Україні. А це дасть новий поштовх для масштабного відновлення житлового будівництва. Сьогодні в банках є надлишок ліквідності і їм необхідно буде ці надлишки інвестувати в прибуткові активи. За даними аналітиків, минулого року до України через різні платіжні системи було введено на 16% валюти більше, ніж в 2008 році, всього біля 3 млрд доларів", - заявив президент холдингу.

Як повідомлялося, на початку квітня міністр фінансів РФ Олексій Кудрін після наради міністрів фінансів країн Співдружності заявив, що країни СНД налаштовані на поступовий відхід від долара і збільшення взаєморозрахунків в національних валютах.

Обговорити на форумі