друкувати


М.Вишиванюк: У лікарні в аптеках ціни вищі. Але не надовго…

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-19 06:28:36
Михайло Вишиванюк практично відразу після свого призначення на посаду голови облдержадміністрації особисто, без почту, крок за кроком вивчає ситуацію в краї.

Після відвідин Домбровського кар’єру в Калуші, він, як стало відомо кореспондентові "Галичини", детально вивчав стан доріг на Рожнятівщині, зокрема шляхів, що ведуть до Осмолоди й інших гірських сіл, звідки важкі лісовози вивозять деревину, повідомляє Газета "Галичина".

На засіданні ради з соціально-економічного розвитку регіону і протидії корупції та організованій злочинності голова ОДА несподівано для багатьох спитав, як могло статися так, що ліки в аптечних закладах, котрі розташовані у приміщенні обласної клінічної лікарні, на 10 відсотків вищі, ніж в аптеках міста. "Там лікарня, тобто державна установа, а тут приватник, котрий орендує приміщення на загальних умовах", — зазначив він, маючи на увазі, що така ситуація є алогічною. Однак з огляду на те, що на посаду головного лікаря нещодавно призначено молоду людину, М.Вишиванюк дав доручення заступникові голови облдержадміністрації Ігорю Зваричу виробити механізм, який би унеможливив не лише в цьому, а й в інших медичних закладах ситуацію, коли розміщені в лікарнях та поліклініках аптеки й аптечні кіоски продають хворим медикаменти за цінами, вищими, ніж у місті.

P.S. До речі, в обласному центрі створять комунальну аптеку. Таке рішення ухвалив Івано-Франківський міськвиконком і виніс його проект на розгляд найближчої сесії міськради. Статутний фонд комунального підприємства "Івано-Франківська лікарняна аптека" має сягнути 250 тис. грн. Затрати на роздрібну торгівлю медикаментами в цій аптеці погашатимуть за рахунок бюджетних коштів. Тож тут продаватимуть ліки населенню пільгових категорій за цінами виробника. Та, щоб запобігти спекуляціям, відпускатимуть їх лише за рецептами. Аптека працюватиме у приміщенні центральної клінічної лікарні, але кіоски від неї відкриють і в інших медичних закладах.

Обговорити на форумі