друкувати


О.Турчинов: Головна вимога опозиції – виконання передвиборчих обіцянок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-19 05:33:02
Головна вимога опозиції до влади Януковича - виконати обіцянки, з якими лідер Партії регіонів переміг на виборах. Про це заявив керівник центрального штабу БЮТ Олександр Турчинов в інтерв’ю виданню "Лівий берег".

"Пройшло вже два місяці, але цих соціальних прожектів – я їх саме так називаю, ніхто навіть не намагається реалізовувати", - наголосив він, повідомляє прес-центр БЮТ.

"Проект підвищення соцвиплат провалений. Про дешевий газ багато говорять, але натомість, готується різке підвищення ціни, щоб розрахуватися з "РУЕ", представники якого "пачками" входять у нову владу. Про п'ятирічні податкові канікули для малого і середнього бізнесу – навіть не думають", - сказав Турчинов.

На його думку, людям треба дати можливість переконатися, що всі коментарі БЮТ до обіцянок чинної влади були правдивими.

"Ми, на відміну від них, не гралися у популізм, не давали нездійсненних обіцянок. Ми працювали в умовах важкої кризи. Як в 41-му році радянська армія билася в оточенні", - сказав Олександр Турчинов.

"Ми дійсно билися в оточенні. З одного боку - популізм і безпрецедентно цинічні дії опозиції в парламенті, який вони блокували протягом року. З іншого боку – зрада Ющенка. З третього – відсутність виконавчої вертикалі і саботаж місцевих адміністрацій, призначених президентом", - додав він.

Олександр Турчинов наголосив, що уряд Юлії Тимошенко в цих умовах вистояв проти серйозної кризи.

"Хоча, ви пам'ятаєте, всі прогнозували дефолти, невиплату пенсій і зарплат. Жодного дня затримки по соціальних виплатах, ні натяку на дефолт, нічого цього не було, тоді як сьогодні, вже затримують виплати пенсій; деякі, рекапіталізовані нами банки, припинили повертати людям внески. Все це – серйозне свідчення того, що ніхто не збирався виконувати свої обіцянки, думати про людей. Мета була одна – захоплення влади будь-яким шляхом", - зазначив він.

Обговорити на форумі