друкувати


А.Кінах: Багато засобів оздоровлення економіки не потребують значного фінансового ресурсу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-19 02:55:17
Народний депутат України від Партії регіонів, член парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Кінах вважає, що багато заходів з оздоровлення соціально-економічної ситуації в країні не потребують значного фінансового ресурсу. На думку А. Кінаха, якщо ці заходи будуть вжиті урядом, це зніме багато перепон на шляху економічного розвитку.

Як зазначив Анатолій Кінах, необхідно негайно встановити практику застосування податкових векселів, які попри норми чинного законодавства були скасовані попереднім урядом. "Вони матимуть велике значення для підтримки виробників, які дуже потерпають від браку обігових коштів, заборгованості з ПДВ, недоступності кредитних ресурсів", – додав він, повідомляє прес-служба народного депутата Анатолія Кінаха.

За словами депутата, слід також переглянути терміни повернення валютної виручки для експортерів хоча б до 180 днів, як то було раніше, що є вкрай важливим для компаній з довгим циклом виробництва та великою географією поставок.

Крім того, Кінах вважає за необхідне здійснити рефінансування комерційних банків за умови кредитування ними пріоритетних проектів з енергозбереження та підвищення енергоефективності. "І нарешті, справжні заслони для контрабанди на кордонах країни, припинення "сірого" імпорту, перш за все – товарів народного споживання, дадуть новий шанс підприємствам легкої промисловості підняти голову та продемонструвати реальне зростання, – наголосив депутат.

Обговорити на форумі