друкувати


С.Тігіпко: Жодне регулятивне рішення Уряду не буде прийматися без обговорення з бізнесом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-16 05:15:33
"Уряд має намір послідовно втілювати заплановані реформи". Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко, виступаючи на загальних зборах членів Європейської Бізнес Асоціації.

З представниками європейських та міжнародних компаній, що працюють в Україні, та вітчизняних ділових кіл обговорювалися поточні та перспективні кроки Кабінету Міністрів на шляху реалізації пріоритетів економічного розвитку держави та впровадження економічних реформ, повідомляє прес-служба Сергія Тігіпка.

Сергій Тігіпко зазначив, що Уряд вживає ряд важливих заходів для покращення економічної ситуації в країні та створення сприятливих умов для залучення інвестицій. Так, уже найближчим часом можлива реструктуризація заборгованості держави перед експортерами з ПДВ шляхом випуску цінних паперів. За словами Віце-прем'єр-міністра України, Уряд планує надати широкі можливості для вкладення приватних коштів в економіку, відновивши прозору приватизацію. Він також повідомив, що в проекті бюджету-2010 закладено 10 мільярдів гривень доходів від продажу держвласності. Втім, на думку Тігіпка, державі вдасться отримати від 15 до 20 млрд. грн.

Значно збільшити доходи держскарбниці, вважає Сергій Тігіпко, допоможе також усунення корупції на митниці, забезпечення прозорості державних закупівель та врегулювання ситуації з платниками фіксованого податку. Щодо можливого підвищення акцизних зборів на тютюн і алкоголь Сергій Тігіпко повідомив, що це питання вже обговорюється з виробниками. "Зараз розглядається можливість підвищення акцизів на тютюн та алкоголь. Проте жодне регулятивне рішення Уряду не буде прийматися без обговорення з бізнесом. Нам потрібно думати про вітчизняного виробника і захист українського ринку від контрабандних товарів", – підкреслив Віце-прем'єр-міністр.

Обговорити на форумі