друкувати


До 2015 року мобільний доступ перевершить за обсягами настільний

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-16 04:44:59
Впровадження рідерів типу Kindle, смартфонів на зразок iPhone, Інтернет-планшетів, GPS-гаджетів, відеоігрових консолей, бездротових домашніх систем і т.п. призведе до над швидкого росту мобільного Інтернету.

Вже до 2015 року мобільний доступ перевершить за обсягами настільний. І це тільки початок, вважають аналітики Morgan Stanley, повідомляє ТСН.

Вибуховий характер зміни веб-орієнтації обумовлене появою більш досконалих пристроїв і кращого покриття, а також оптимізацією послуг та їх здешевленням.

У США цього року очікується 21-процентне проникнення 3G-комунікацій; у Японії цей показник вже складає 96%. У країнах Європи рівень адаптації 3G-зв'язку знаходиться в межах 54%.

У сегменті мобільного електронної комерції спостерігається бурхливе зростання: якщо в 2006 році на частку покупок з телефону припадало лише 10% всіх Інтернет-продажів, то зараз цей показник виріс до 20%. Мова йде про придбання комп'ютерів, побутової електроніки, музики, кіно, квитків, відеоігор і книг.

У 2009 році кількість користувачів соціальних мереж на зразок Facebook, Twitter і MySpace перевищила кількість абонентів служб електронної пошти.

48% всіх Інтернет-підключень має відношення до Бразилії, Росії, Китаю, Індії і США. Вклад відео в мобільний трафік складає 69%.

Facebook є найбільшим веб-архівом користувацького контенту, що включає фотографії, відео, посилання і коментарі.

Зростає число користувачів, що звертаються до соціальних мереж виключно через мобільний телефон.

Якщо б Skype був телекомунікаційним оператором, то завдяки 521 млн зареєстрованих користувачів його слід було б сприймати як найбільшого в світі провайдера голосових послуг.

Як повідомлялося, розмір української аудиторії користувачів Інтернету у березні збільшився на 34,5%, порівняно з лютим - до 24,8 млн. чоловік (54% усього населення). Проникнення Інтернету в Україні перевищило середній показник у Європі – 52%.

Обговорити на форумі