друкувати


Минулого року об'єми товарообігу між Україною і РФ скоротилися на 38%

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-16 03:53:00
Минулого року об'єми зовнішньої торгівлі між Україною і РФ скоротилися на 38% - до $22 млрд, повідомив заступник директора департаменту по співпраці з СНД і РФ Мінекономіки України Володимир Шевченко.

Також Шевченко відзначив, що Кабмін поставив завдання перед Мінекономіки прийняти необхідні заходи для того, щоб до кінця 2010 року відновити докризові об'єми торгівлі між Україною і РФ, повідомляє ТСН.

"Я ознайомився з результатами митної статистики на 3 міс. поточного року. Я хочу доповісти, що товарообіг за 3 місяці цього року між Україною і Росією порівняно з показниками минулого року збільшився в 2 рази", - відзначив Шевченко.

Тим часом, міністр промислової політики України Дмитро Колесніков і заступник Міністра промисловості і торгівлі Російської Федерації Андрій Дємєнтьєв підписали Протокол між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про постачання товарів по виробничій кооперації в 2010 році, а також Протоколи з питань співпраці в області авіаційної промисловості і з питань промислової політики, повідомляє прес-служба Мінпромполітики.

Крім того, Колесніков з своїм російським колегою обговорив питання подальшого розвитку співпраці в області загального і сільськогосподарського машинобудування, а також, в хімічній і металургійній промисловості.

З свого боку Дємєнтьєв акцентував увагу, що відповідно до підписаного сьогодні Протоколу підприємства обох країн, в порівнянні з іншими країнами світу, зможуть працювати на кращих умовах між собою.

Як повідомлялося, у січні-лютому від'ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами в Україні становило $656,3 мільйони.

Обговорити на форумі