друкувати


Карпатський туризм: майбутнє за відпочинок з яскравим змістом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-16 03:39:14
Як урізноманітнити та наповнити яскравим змістом відпочинок туристів, що відвідують Карпати? – на це та на ряд інших важливих питань, що стосуються розвитку туризму в Івано-Франківському регіоні, популяризації Карпатського регіону серед західних туристів, шукали відповіді представники туристичного бізнесу Верховинського району Івано-Франківської області під час спеціалізованого тренінгу - повідомили БРІЗ в прес-службі Туристичної Асоціації Івано-Франківщини.

Лекційно-практична частина тренінгу проходила у приватних садибах с.Татарів Яремчанської міської ради. Учасники тренінгу ознайомились з новоствореними туристичними продуктами – транскордонними турами, які були розроблені під час проекту "Створення транскордонної мережі розвитку та просування туризму між Івано-Франківською областю України та повітом Марамуреш Румунії". Власникам садиб та представникам туристичних фірм була представлена промоційна брошура "Карпатські пригоди – Ваші незабутні чотири подорожі" українською, англійською, румунською та німецькою мовами, що анонсує чотири тематичні тури: "Найвищими вершинами Східних Карпат", "Поезія дерев’яної архітектури", "Культурні скарбниці Східних Карпат" та "Побачення з дикою природою". Власне, ці тури і пропонуються туристам, щоб відпочинок в Карпатах був нетривіальним, активним та пізнавальним.

Учасники тренінгу відвідали Екотуристичний візит-центр в м.Яремче – вдалий приклад місцевої атракції, що надає послуги з інформування відвідувачів щодо природи, історії, культури, етнографії регіону сучасними методами. Зокрема, у Візит-центрі використовуються експозиції та мультимедійні засоби, які презентують специфічні особливості даної місцевості.

Крім того, представники турбізнесу в процесі навчання та спілкування отримали інформацію щодо стандартів якісного обслуговування клієнтів, покращили навички у сфері розробки та просування спільних екотуристичних продуктів. В результаті різноманітних вправ та моделювання ситуацій, що трапляються під час прийняття туристів, учасники тренінгу обмінялись досвідом, як налагодити взаємини між клієнтом та надавачем послуг, як запобігти конфліктній ситуації або вдало з неї вийти, як затримати туриста на території громади і, відповідно, збільшити економічну вигоду та навіть, як порозумітися з іноземними туристами, не будучи поліглотом.

Організатори та учасники тренінгу планують і в подальшому розвивати співпрацю, спрямовану на просування нашого регіону на внутрішньому і зовнішньому туристичних ринках та на створення нових цікавих еколого-туристичних продуктів.

Обговорити на форумі