друкувати


"Наша Україна" наполягатиме на відставці Табачника

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-16 03:06:13
Народний депутат, член політради "Нашої України" Андрій Парубій сьогодні з трибуни Верховної Ради оприлюднив заяву, у якій наголосив на позиції партії щодо відставки діючого міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

Пропонуємо Вашій увазі повний текст заяви.

Заява

Партія "Наша Україна" звертає увагу на антиукраїнську діяльність міністра освіти і науки Дмитра Табачника. За кілька тижнів керівництва міністерством він встиг скасувати іспит з української мови у ВУЗах, тестування з української мови, обов’язкове зовнішнє тестування випускників шкіл державною мовою. Зайнявся цензуруванням підручників з історії, щоб позбавити наших дітей правди і пам’яті. Адже саме народ без пам’яті, без знань – мрія "табачників", бо таким народом легше маніпулювати і грабувати.

Своїм наказом Табачник зруйнував прозору систему вступу до ВУЗів, відновлюючи корупційні схеми – врахування замість незалежно оцінених знань середнього балу шкільного атестату, а згодом і вступних іспитів у ВУЗах.

Табачнику мало знущань з освіти. Днями у Москві він оголосив, що потрібно скасувати дубляж іноземних фільмів українською мовою в кінотеатрах. Не моргнувши оком, Табачник збрехав про начебто 30% падіння відвідуваності кінотеатрів у Львові, хоча, насправді, статистика свідчить, що відвідуваність кінотеатрів зросла майже не третину, а касові збори - в півтора рази. Українці, і на Сході, і на Заході із задоволенням йдуть на фільми українською мовою, а Табачнику залишається лише брехати і ображати народ.

Вчора Табачник видав черговий перл, назвавши Україну папуаською країною. Такі дії обурюють людей усієї країни. Небажання влади слухати громадян, які піднялися на захист власної гідності, призводять до наростання протестних акцій. Львівські студенти оголосили припинення занять у ВУЗах і початок страйку за відставку Табачника. І той, хто вважає, що ці протести обмежаться лише Львовом, глибоко помиляється. Табачник реалізовує чіткий план нищення всього українського. Відповідальний за це не лише він, але і Янукович, який призначив його на посаду міністра, Азаров та коаліція тушок, які тримають на посаді і допомагають йому знущатися над українськими дітьми, освітянами, історією та культурою і провокувати громадянське протистояння.

Ця безсовісна, антиморальна й антиукраїнська особа повинна бути відправлена у відставку. Якщо цього не зробить Янукович і уряд, я вас переконую, що вже в травні тисячі студентів з різних міст вирушать у Київ для того, щоб спільно та організовано від усіх регіонів України продемонструвати своє несприйняття такої особи. Якщо влада хоче громадських протистоянь, вона буде мати серйозні масові збурення, через які буде звільнено Табачника. Ми цього доб’ємося, бо за цим рішенням стоїть майбутнє наших дітей, нашої держави.

Слава Україні!

Джерело: Інформаційний сервер "Наша Україна"
Обговорити на форумі