друкувати


Маршал Сенату про польсько-російські взаємини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-15 04:39:47
Маршал Сенату Боґдан Борусевич звернув увагу, що трагедія під Смоленськом наблизила владу і народи Польщі та Росії.

Маршал сказав про свої раніші побоювання, що катастрофу польського літака, яким подорожували польський президент і посадові особи, будуть називати "другим Катинем". На думку Боґдана Борусевича, це мало б фатальеі наслідки для відносин між Польщею та Росією, повідомляє Польське радіо.

Боґдан Борусевич: "Це також, зрозуміло, було б неправдою. Катинь – це не тільки назва місцевості. Катинь – це власна назва злочину, який сталінська влада вчинила 70 років тому. Цей злочин наче викопав страшенно глибокий рів між владою Польщі та Росії і між нашими суспільствами. Рів, який ми засипаємо досьогодні. А теперішня трагедія – навпаки: наблизила і владу, і народи".

Маршал Боґдан Борусевич наголосив, що реакція керівництва Росії на трагедію була негайною, з належною повагою: "Найвища влада Росії – президент, прем’єр-міністр – зареагували негайно, до того ж нестандартно: понадстандартно. Співчуття, яке ми бачимо там серед росіян, які, може, раніше й мали критичну думку про Польщу, про президента Качинського, але у ситуації смерті і такої трагедії воно зійшло на дальший план – це видно, всі на це вказують".

Маршал Сенату додав, що – на його думку – після цього наближення між поляками та росіянами обидва народи вже не повернуться до жорстких відносин.

Обговорити на форумі