друкувати


О.Плотніков: Програма дій Уряду є антикризовою

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-15 02:45:37
Програма соціально-економічного розвитку України на 2010 рік за своєю суттю є антикризовою, заявив народний депутат України від Партії регіонів, член парламентського Комітету з питань економічної політики Олексій Плотніков. Про це він сказав у кулуарах Верховної Ради в четвер, 15 квітня, коментуючи прийняття даного документу за основу.

За словами О. Плотнікова, програма дій Уряду базується на трьох складових. "Перша складова – це аналіз ситуації 2009 року, друга складова – це антикризові заходи, і третя – це пріоритети розвитку країни", – пояснив він, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Депутат відзначив, що пріоритети розвитку, визначені Урядом, – "це пожвавлення національної економіки, це зростання, це соціальні напрямки, які виходять з інтересів пожвавлення національної економіки". "Якщо подивитись на макроекономічний характер, то показники документу абсолютно нормальні й логічні: там пропонується зростання на 3,8%, пропонується, зокрема, 6% дефіциту державного бюджету та його покриття", – додав Олексій Плотніков. Він назвав програму діяльності Кабінету Міністрів "абсолютно реалістичним та абсолютно прагматичним" документом.

"Якщо подивитись на ті пропозиції, які лунали сьогодні з боку опозиції, то, в принципі, ми самі пішли на те, щоб не приймати сьогодні програму в цілому, а прийняти її в першому читанні, а в цілому – в перший день наступного пленарного тижня", – наголосив політик. При цьому він висловив думку, що будуть враховані певні пропозиції щодо програми соціально-економічного розвитку України на 2010 рік, в тому числі – від опозиційних сил, а також побажання Міжнародного валютного фонду. "І в перший день наступного пленарного тижня програма буде ідеальною і щодо її виконання, і щодо її реалістичності", – заявив О. Плотніков.

"Думаю, що бюджет буде внесений у той самий вівторок, тобто 1 травня країна зустріне з бюджетом", – додав він.

Обговорити на форумі