друкувати


Коломийський коледж комп’ютерних наук змінив керівника

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-15 02:02:53
Тарас Самокишин став новим директором Коломийського коледжу комп’ютерних наук. З ним вдалося поспілкуватися та дізнатися більше про сам коледж.

Приватний вищий навчальний заклад працює на ринку освітянських послуг з 1997 року. За цей час коледж почесно зайняв свою нішу серед молоді. В коледжі представлені такі спеціальності, які користуються попитом на ринку праці, а саме: інженери-програмісти, системотехніки, соціальні працівники, діловодство. Це ті ланки господарства, де потрібні кваліфіковані кадри.

Пан Тарас до свого нового призначення пропрацював в коледжі з 1998 року практично на всіх ключових посадах, починаючи від викладача за сумісництвом, а потім і на постійній основі. Далі дорога йшла постійно вгору: завідуючий кафедри соціальної роботи і діловодства, завідуючий відділення, інспектор та методист, заступник директора з навчально-методичної роботи. А тепер – директор, у зв’язку із незадовільним станом здоров’я попереднього керівника закладу.

Скаржиться новообраний директор на проблеми, що пов’язані з демографічною ситуацією в країні. Зменшується контингент осіб, що можуть і хочуть навчатися в коледжі комп’ютерних наук та здобувати вищу освіту. Основною проблемою, над якою працює нова дирекція це профорієнтаційна робота, що ведеться з випускниками шкіл. На даний час в коледжі навчається близько 250 студентів.

Перспективи закладу напряму залежать від кількості студентів. Та із впровадженням 12-річної системи навчання випускники 9 класів більше надаватимуть перевагу продовженню навчання у закладах І-ІІ рівнів акредитації, адже економиться час і паралельно здобувається кваліфікація. Перспективи райдужні і у випускників закладу, адже вони можуть продовжувати навчання в університетах, а по закінченні досить легко знайти роботу за фахом. Директор розповів, що випускники закладу на сьогоднішній день актуальні не лише на Україні, але і за її межами.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі