друкувати


О.Медвелько: Зараз основна вимога президента - боротьба з бідністю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-15 11:11:29
Генеральний прокурор Олександр Медведько розповів про свою роботу з діючим президентом Віктором Януковичем.

"У нового президента, природно, своє бачення і оцінка роботи правоохоронних органів в цілому, в тому числі і органів прокуратури. У мене вже було кілька зустрічей з Януковичем, і вони носили продуктивний, комплексний характер", - заявив Медведько, повідомляє ТСН.

За його словами, вони обговорювали роботу правоохоронної системи в цілому, адже прокуратура є координуючим органом у цій сфері. Медведько відзначив, що одна із зустрічей тривала майже дві години, на ній ми обговорили всі напрями діяльності органів прокуратури, кадрову роботу.

"Зараз основна вимога президента - боротьба з бідністю. У зв'язку з цим він бачить нашу роботу в тому, що органи прокуратури повинні виявляти та гостро реагувати на порушення бюджетного законодавства, забезпечувати прозорість виплати ПДВ - це основні його вимоги до нас. Тобто правоохоронні органи також повинні працювати на поповнення бюджету - те, що десь вкрали, ми повинні повернути. Адже основна наша мета не в тому, що люди повинні сидіти в тюрмах - хто зазіхнув на бюджетні гроші, повинен перш за все повернути ці гроші до скарбниці держави ", - заявив він.

На питання про те, з ким комфортніше працювати - з Віктором Януковичем або Віктором Ющенком, Медведько заявив, що не може сказати, що з Януковичем йому комфортніше працювати, ніж з Віктором Андрійовичем.

"У них підходи різні. Я б сказав, що у Віктора Федоровича більш жорсткий підхід, більш жорсткі вимоги до результатів роботи. При зустрічі він мені сказав: Я буду питати результати роботи, конкретику. Його цікавить не те, які ми проводимо перевірки, а результат ", - заявив Медведько.

Якщо кримінальну справу порушено, вона, зазначив Медведько, повинна бути направлена до суду - така його вимога. "Ну і, звичайно, відшкодування збитку. Він сказав мені: Раз в тиждень ми будемо зустрічатися - і кожного разу я повинен інформувати його про результати роботи ГПУ, про те, що зроблено прокуратурою для повернення довіри населення до влади. Так що у нього більше прагматичний підхід: сказав - зробив ", - заявив він.

Обговорити на форумі