друкувати


В.Борейчук: Комуністи забороняють самі себе

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-14 08:57:44
"Комуністи забороняють самі себе", - переконаний заступник голови Конгресу Українських Націоналістів Володимир Борейчук, коментуючи голосування фракції КПУ 13 квітня за внесення змін до законодавчих актів України, які передбачають кримінальну відповідальність за пропаганду ідей нацизму та "інших дискримінаційних ідеологій".

"Голосуючи за ці зміни, комуністи не врахували резолюції ОБСЄ, яка у липні 2009 року на підставі документальних фактів прирівняла комуністичний тоталітарний режим до нацизму і закликала до його міжнародного осуду", - каже Володимир Борейчук.

Політик припустив, що, розробляючи цей проект закону, депутат Олександр Фельдман, під формулюванням "інші ідеології, подібні до нацизму", вслід за ОБСЄ, мав на увазі комуністичну ідеологію, виразником якої є Комуністична партія України.

"Відповідно до цих змін та резолюції ОБСЄ, комуністи мають закрити свою партійну газету, відмовитися від символіки та розпустити КПУ", - наголошує Володимир Борейчук.

Володимир Борейчук також упевнений, що такі зміни зобов’яжуть місцеві органи влади демонтувати усі пам’ятники Леніну та іншим комуністичним вождям. "КПУ своїм одноголосним голосуванням зробила достойний подарунок Леніну напередодні його дня народження", - каже В. Борейчук.

Нагадаємо, що 13 квітня Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект № 2024 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відповідальності за публічне схвалення і пропаганду ідей нацизму та інших дискримінаційних ідеологій)".

Джерело: Конгрес Українських Націоналістів
Обговорити на форумі