друкувати


Уряд поставив завдання за 2-3 місяці зупинити спад житлового будівництва

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-14 05:17:58
Міністр регіонально розвитку і будівництва України Володимир Яцуба поставив завдання за 2-3 місяці зупинити спад житлового будівництва в країні.

Таку вимогу він озвучив сьогодні у Вінниці під час наради з розробки регіональних програм будівництва доступного житла, повідомляє ТСН.

"Ми повинні за 2-3 місяці зупинити спад житлового будівництва. Якщо люди бачитимуть, що будівельні майданчики стоять, – ніхто ані копійки не принесе", – сказав міністр.

Яцуба переконаний, що для зміни ситуації в будівельній галузі необхідно відновити довіру громадян.

"Хай залишається елітне житло, котеджне, але попит нам сьогодні підказує, що потрібні однокімнатні, двокімнатні недорогі квартири, які підтягнуть ринок, у тому числі і вторинний", – сказав він.

Міністр також наголосив, що необхідно "розібратися" з будівельними компаніями. "Які з них потребують державної підтримки – від фінансування і до завершення житла 70-процентної готовності, будівництва квартир до 100 кв.м.", – відзначив Яцуба.

Як повідомлялося, для реанімації довгобудів, за підрахунками уряду, необхідно 12 млрд гриивень. Та держава планує виділити лише 2 млрд.

Обговорити на форумі