друкувати


Росія дала згоду на перегляд умов газового контракту з Україною

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-14 04:44:46
Росія дала згоду на перегляд умов газового контракту з Україною. Про це на засіданні уряду 14 квітня повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Російське керівництво дало конкретну згоду на перегляд газового контракту. Переговори ми повинні провести переконливо і швидко і прозвітувати суспільству про те, як ми відродили національні інтереси", - сказав він, повідомляє ТСН.

Азаров також повідомив, що на засіданні в середу уряд розгляне програму соціально-економічного розвитку на поточний рік.

"Це антикризова програма, її пріоритети визначені згідно з поточною економічною ситуацією та фінансовими можливостями держави", - сказав він.

Азаров також розкритикував реакцію опозиції на дії влади.

"Ті, хто довів Україну до розрухи, втягнув її у величезні борги, які нам зараз доведеться сплачувати, намагаються давати оцінки уряду", - пожалівся він.

"Вони так нічого і не засвоїли. Ми готові відповідати перед народом, а не перед тими, хто у владі продемонстрував провальний результат. Наш караван іде, і ми будемо працювати впевнено і відповідально", - сказав він.

Нагадаємо, якщо Україна зможе домовитися про істотне зниження ціни на газ, то зростання ВВП у 2010 році може збільшитися із запланованих 3,7% до 7%.

Раніше Азаров зазначив, що є всі підстави очікувати, що переговори з Росією щодо зниження ціни газу закінчаться для України результативно. За його словами, Україна в ході цих переговорів планує знизити ціну на газ до рівня, який дозволить зменшити річну плату за це паливо на 4 млрд доларів.

Обговорити на форумі