друкувати


Півтори тисячі євро за нелегала

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-14 04:00:21
В Івано-Франківську завершено досудове слідство проти осіб, причетних до налагодження каналів нелегальної міграції.

Півтори тисячі євро за людину отримували зловмисники, які протягом минулого року "поставили на конвеєр" переправлення іноземних громадян через територію України на Захід. "Іноземці прибували до України легально. – розповідає "Експресу" керівник прес-служби Управління СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар, – Їхньою подальшою долею опікувалося два жителі Західної України під керівництвом раніше засудженого за аналогічний злочин львів’янина".

Прикарпаття було свого роду пунктом збору для іноземців та очікування ними чергового "каравану" за кордон, що вочевидь зумовлено тим фактом, що Івано-Франківщина перебуває у стороні від налагоджених маршрутів нелегальної міграції, а тому є більш безпечною для таких цілей. Після прибуття до Івано-Франківська нелегалів збирали у групи по 3–4 особи та на деякий час поселяли у приватних садибах. Згодом переправляли на територію Львівської області, де і відбувався перехід Державного кордону України поза офіційними пунктами пропуску.

"Останню групу мігрантів, – продовжує розповідь пані Римар, – трьох чоловіків-громадян Палестини та жительку Молдови з дитиною – співробітники СБУ затримали наприкінці 2009 року на Львівщині неподалік лінії державного кордону. Разом з нелегалами при спробі втечі попався один з організаторів незаконного каналу міграції, який керував діями іноземців при перетині кордону".

Наразі кримінальну справу слідчими СБУ передано до суду. В разі винесення обвинувального вироку ділкам загрожує позбавлення волі терміном від трьох до семи років.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі