друкувати


В.Макеєнко: До 1 травня бюджет-2010 буде ухвалено

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-13 05:03:51
Народний депутат України від Партії регіонів, перший заступник голови парламентського Комітету з питань бюджету Володимир Макеєнко заявив, що до 1 травня державний бюджет на 2010 рік буде ухвалено. Про це він сказав у кулуарах парламенту у вівторок, 13 квітня.

За словами парламентаря, Уряд опинився в екстремальних умовах, тому що вперше за 10 років вчасно попереднім урядом не було підготовлено бюджет України на 2010 рік, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Крім того, затримка в підготовці бюджету полягає ще й у тому, що зараз Кабінет Міністрів веде переговори з керівництвом Росії з приводу ціни на газ. Як повідомив В. Макеєнко, попередній уряд нам залишив ціну 334 долари за тисячу кубометрів. "Це втрата конкурентних ринків для металургів та хімічної промисловості, а, значить, і для дохідної частини бюджету держави", – наголосив він. При цьому депутат додав, що вважає реальним зниження ціни на газ для України на 20-30 доларів за тисячу кубометрів. "Зараз ціна для України вища, ніж для наших сусідів – Польщі, Угорщини. Так не може бути, це не є економіка, це є політичний тиск чи загравання попереднього уряду з керівництвом держави Росія", – заявив політик.

Говорячи про ставку транзиту газу через територію України, Володимир Макеєнко зазначив, що вона "має бути європейською". "Якщо так збільшилась ціна на газ, то повинна автоматично збільшитись і вартість транзиту, а не залишатися такою, яку нам залишив попередній уряд, підписавши відповідний десятирічний контракт", – сказав парламентарій. Він також висловив думку про доцільність створення спеціальної комісії у Верховній Раді, яка розглянула б ці питання. "Інакше, як економічною диверсією проти нашої держави, я це назвати не можу", – резюмував депутат.

Обговорити на форумі