друкувати


Microsoft вийшла на ринок мобільних телефонів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-13 03:36:31
Американська софтверна компанія Microsoft вперше випустила власні мобільні телефони. Під тиском з боку конкурентів творці найпопулярнішої у світі операційної системи Windows вирішили вийти на новий для себе ринок.

Мобільні телефони від Microsoft отримали назву Kin One і Kin Two. Раніше у Мережі перший гаджет був відомий під кодовим ім'ям Turtle, другий - Pure. Офіційна ж презентація відбулася ввечері 12 квітня на конференції в Сан-Франциско, повідомляє ТСН.

Якщо досі Microsoft продавала лише свою програмну платформу Windows Mobile (з деякого часу - Windows Phone) розробникам смартфонів і комунікаторів, то тепер в арсеналі корпорації з'явилися власні апаратні рішення цього класу.

Обидві моделі створені в рамках проекту Pink. Збиратиме апарати японська компанія Sharp, вже у травні вони надійдуть у продаж в США, а восени відбудеться реліз для мешканців Німеччини, Італії, Іспанії і Великобританії. Ціна телефонів поки що не відома.

Kin One (екс-Turtle) є вертикальним слайдером. У закритому стані він дійсно нагадує черепаху, заховані усередині панцира. Апарат наділений висувною QWERTY-клавіатурою, 5-мегапіксельною камерою, 4 Гб пам'яті і горизонтально орієнтованим тачскріном з роздільною здатністю 240×320 точок (QVGA).

Модель Kin Two також є слайдером, але горизонтальним. Вона обладнана камерою з 8-мегапіксельною матрицею і функцією запису HD-відео (швидше за все, у форматі 720p), сенсорним екраном з роздільною здатністю HVGA і масивом інтегрованої пам'яті ємністю 8 Гб.

Обидва пристрої мають модулі GPS, Wi-Fi і Bluetooth, спалах LumiLED, FM-тюнер і медіаплеєр з інтегрованими сервісами Zune. Дисплеї смартфонів підтримують технологію "мультитач".

Новинки є Windows Phone, тобто смартфонами під управлінням мобільної операційної системи корпорації. Скоріш за все, в них буде застосована платформа Windows Phone 7, але видозмінена. Зокрема, вона не підтримуватиме встановлення додатків сторонніх розробників.

Обидва мобільні апарати призначені для роботи в соціальних мережах і розраховані на людей віком 15-25 років. Серед вбудованих додатків - Kin Loop (по суті, це робочий стіл, який автоматично збирає статуси друзів користувача на сайтах Twitter, MySpace, Facebook тощо, інформацію про завантажені ними фотографіях та інші "соціальні" новини).

Також реалізована функція Kin Spot, яка дозволяє відправляти контент до соціальних мереж і Kin Camera, яка об'єднує фотоальбом, програми для фотозйомки та відеозапису, також інтегровані з соціальними мережами.

Обговорити на форумі