друкувати


A.Гриценко: Слабкими ми непотрібні нікому

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-12 05:23:23
"Нова влада, яка прийшла після виборів, не приховувала свого особливого відношення до Російської Федерації та стриманого ставлення до НАТО й інших європейських структур. Тому я не думаю, що Янукович робитиме якихось різких кроків у будь-якому напрямку", - заявив журналістам у Хмельницькому голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.

Він нагадав, що попри усю любов до східного сусіда новообраний глава держави свій перший візит здійснив не до Москви, а до Брюсселя, повідомляє персональний сайт Анатолія Гриценка.

"Треба налагоджувати нормальні відносини з усіма країнами, - переконаний Гриценко. – Україні потрібно балансувати, бо наша країна має інтереси і на Півдні, і на Півночі, і на Сході, і на Заході".

Голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони відмітив, що за нового президента загальний тон відносин з Росією стане теплішим, ніж за його попередника.

"Ми пам’ятаємо, як Ющенко був фактично нев’їзним у Росію, не було прямого спілкування між президентами двох держав. Зараз таке спілкування є. Проте чи знайде воно відображення у реальних кроках, вигідних обом державам, покаже час, - наголосив народний депутат. – Коли ж ми говоримо про євроатлантичну інтеграцію, нашим надійним партнером була Польща, яка всебічно допомагала і ділилася своїм досвідом".

Водночас, Гриценко переконаний, сьогодні Україні не потрібно прагнути вступати до будь-яких союзів.

"Ще під час виборчої кампанії я зафіксував у своїй програмі, що найближчі п’ять років нам не потрібно нікуди вступати: ні в НАТО, ні в ЄС, ні в ЄЕП, ні в Митний союз, ні у Ташкентський договір колективної безпеки. Натомість ці п’ять років треба витратити на консолідацію суспільства, підняття соціальних та економічних стандартів. Адже слабкими ми непотрібні нікому", - підкреслив він.

Обговорити на форумі