друкувати


У Польщі радянські літаки давно прозвали "літаючими трунами"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-12 12:15:48
Авіакатастрофа під Смоленськом, в якій загинув президент Польщі Лех Качинський, не була повною несподіванкою, написав у своєму блозі на сайті Wall Street Journal журналіст Марцін Собчик.

"У Польщі військові літаки радянських часів, якими користувалися офіційні особи країни, давно прозвали "літаючими трунами", - пояснив він, повідомляє ТСН.

Так, нагадав Собчик, екс-прем'єр Лєшек Міллер одного разу мало не загинув під час аварії вертольота, але політики не купували нові повітряні судна, побоюючись негативної реакції суспільства на такі витрати.

Щоправда, як відомо, злощасний Ту-154 нещодавно пройшов капітальний ремонт.

"Зрозуміло, я точно не знаю, що сталося, і не збираюся ні на що натякати, але дозвольте мені поділитися з вами історією, яка демонструє ставлення Качинського до особистої безпеки", - зазначив Собчик. Далі він розповів, як у 2008 році, під час російсько-грузинської війни, Качинський вилетів до Грузії і наполягав, щоб його літак здійснив посадку неподалік Південної Осетії.

Пілот відмовився і пішов у більш безпечний аеропорт. Тоді розгніваний Качинський заявив журналістам, що ігнорування його наказів та прийняття рішень на "низькому рівні", як він висловився, - це неприйнятно.

Нагадаємо, літак з польськими високо посадовцями, зокрема президентом Лехом Качинським, розбився вранці 10 квітня під час заходу на посадку в аеропорту під Смоленськом. Всі 96 людей, які перебували на борту, загинули. Делегація летіла до Катині для участі у жалобних заходах.

В день катастрофи на аеродромі стояв сильний туман, видимість була всього 100-150 метрів. Диспетчери аеропорту кілька разів порадили пілотам не ризикувати і скористатися запасними аеродромами в Мінську і Вітебську, але екіпаж ухвалив рішення сідати в Смоленську. Під час посадки з четвертої спроби літак зачепився за верхівки дерев і розбився.

Коментуючу трагедію, екс-президент Польщі Лех Валенса висловив думку, що пілоти навряд би вирішили приземлятися без "чиїхось вказівок". Утім, додав він, щоб робити остаточні висновки про причини катастрофи необхідно дочекатися офіційних результатів розслідування спеціальної комісії.

Обговорити на форумі