друкувати


І.Бережна: Депутати перестали бути маріонетками в руках лідерів партій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-09 12:48:39
Рішення Конституційного Суду є абсолютно законним і справедливим - переконана народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Ірина Бережна. Політик вважає, що рішення КСУ відповідає очікуванням не лише простих українців, але й міжнародних партнерів України. Зокрема, вона сказала:

- Звертаючись до Конституційного Суду, депутати від ПР ставили за мету отримати правове тлумачення щодо порядку формування парламентської коаліції. Адже не повинно було бути жодних сумнівів стосовно легітимності нової парламентської більшості.

Рішення КС поховало останню надію опозиції на дестабілізацію політичної влади в країні і дострокові парламентські вибори. Всупереч прагненням лідера опозиції Юлії Тимошенко чинити тиск на Конституційний Суд, роблячи гучні заяви про корумпованість суддів, подальше їх звільнення, суд став на сторону Конституції.

Рішення Конституційного Суду, по суті, перерізало ті мотузки, які робили народного депутата маріонеткою в руках партійних лідерів. Це крах надій опозиційних політичних ділків на те, що депутата можна залякати, змусити працювати проти країни і українського народу.

Рішення КСУ відповідає очікуванням як простих українців, так і міжнародних партнерів нашої країни. В Україні, нарешті, розпочнеться нормальна робота парламенту, який займеться вирішенням нагальних проблем країни, а не новою політичною війною на взаємне знищення.

Джерело: Прес-служба народного депутата України Ірини Бережної
Обговорити на форумі