друкувати


Якщо кожен депутат Прикарпаття посадить дерево - на 11 тисяч дерев стане більше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-09 11:09:57
Співголова Ради соціально-економічного розвитку регіону, боротьби з корупцією та злочинністю, голова обласної ради Ігор Олійник виступив на виїзному розширеному засіданні колегії обласної державної адміністрації, що відбулася у селі Джурів Снятинського району за участі народних депутатів Володимира Личука, Володимира Мойсика, Василя Чуднова, депутатів обласної ради, керівників районів і сільських голів.

Привітавши учасників зібрання зі світлим Великоднім тижнем і святом Благовіщення, Ігор Олійник подякував сільським головам "за спільну працю" за те, що вони разом зі своїми громадами та активом належно підготували до Великодня підпорядковані території, і, "як і годиться", впорядкували кладовища, братські могили, меморіальні комплекси та місця почесних поховань. "Нація пізнає себе по могилах своїх предків", – підкреслив Ігор Олійник, повідомляє прес-служба голови Івано-Франківської обласної ради.

Водночас голова обласної ради нагадав учасникам колегії про прийняту обласною радою, наприкінці минулого року, "Програму пошуку та перепоховання жертв репресій тоталітарних режимів на 2010-2011 рр.", і зазначив: "Ми прийняли цю програму з метою встановлення історичної справедливості, і щоб у мирний час ніхто не ходив по людських кістках".

Сказав Ігор Олійник і про те, що на наступній Консультативно-дорадчій раді, членами якої є голови районних рад, буде внесено пропозиції до Плану соціально-економічного розвитку області на 2010 рік і кожного району зокрема. Голова обласної ради закликав керівників районів і міст обласного значення "підготувати конкретні і реальні пропозиції, щоб їх профінансувати, а заодно подумати, де можуть бути облаштовані центри сміттєзвалищ, з тим, аби приступити до вирішення проблеми №1 – переробки сміття".

Голова обласної ради закликав усіх депутатів Прикарпаття, рад різних рівнів, посадити своє дерево. Тоді, за словами Ігоря Олійника, на 11 тисяч дерев в області буде більше.

Довідка: 29 березня голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Михайло Вишиванюк підписав розпорядження №183 "Про проведення в обласної акції "Посади своє дерево та збережи його". У рамках акції, що триватиме до 8 травня, заплановано створити нові лісові насадження, закласти та упорядкувати парки, сквери, алеї, сади, захисні насадження вздовж доріг, річок, висадити кущі, створити нові газони та квітники. Підприємства обласного управління лісового та мисливського господарства, ОКП "Івано-Франківськоблагроліс", головне управління агропромислового розвитку та управління ЖКГ облдержадміністрації зобов’язано "забезпечити учасників акції посадковим матеріалом". Ветеранським організаціям області рекомендовано взяти участь у створенні алей Пам’яті, меморіальних скверів, парків.

17 березня розпорядженням ОДА затверджено обласні заходи у рамках щорічної Всеукраїнської акції "Благоустрій України".

На 2010 рік на виконання дворічної Програми пошуку та перепоховання жертв репресій тоталітарних режимів передбачено виділити 400 тис. грн., 320 тисяч з яких – з обласного бюджету, решту – з місцевого. На 2011-ий рік фінансування цієї програми складатиме 200 тис. грн., 140 тис. з яких буде скеровано з обласного бюджету.


Обговорити на форумі