друкувати


Уряд має намір понизити податкове навантаження на бізнес до 30,9% ВВП

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-08 02:42:18
Цього року Україна має намір понизити податкове навантаження на бізнес до 30,9% ВВП, повідомила заступник міністра фінансів Тетяна Єфіменко.

"Україна задекларувала євроінтеграційний шлях. Позиція полягає в тому, щоб фіскальний тиск у жодному випадку не перевищував те податкове навантаження, яке сьогодні існує в світі. У проекті держбюджету, який презентований Міжнародному валютному фонду, – це (податкове навантаження) 30,9% ВВП", - сказала вона, повідомляє ТСН.

Крім того, замміністра відзначила, що податкове навантаження у ряді європейських країн складає 33-40%, в США - 22%. Різне податкове навантаження пояснюється різними системами соціального страхування.

Також Єфіменко уточнила, що в попередні роки в Україні податкове навантаження на бізнес складало 34-35%ВВП.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв заявив, що уряд пообіцяв не збільшувати податки, а навпаки знизити податковий тиск на підприємства і створити максимальні умови для інвестування.

Клюєв розповів, що необхідно знизити податок на додану вартість, податок на прибуток, створити пільговий інвестиційний клімат на всій території України.

Обговорити на форумі