друкувати


Заява щодо рішення КС України про конституційність створення коаліції більшості

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-08 12:21:26
Заява щодо рішення Конституційного Суду України про конституційність створення коаліції більшості у Верховній Раді України за участі депутатів-"тушок"

Як і очікувалося, Конституційний Суд України виніс рішення, яким визнав конституційним формування парламентської коаліції більшості не тільки фракціями, але й позафракційними депутатами (т.зв. "тушками), чим в чергове довів усій країні, що найвищої судової інстанції, з щонайменшою репутацією і довірою усіх громадян в Україні більше не існує! Не існує більше і будь-якого іншого судочинства, яке б мало елементарну довіру і підтримку суспільства.

Зважаючи на сумну історію Конституційного Суду України попереднього складу, який у 2003 році визнав два президентських терміни Леоніда Кучми за один (охрещений в народі рішенням: "1+1=1") на замовлення Кучми, не зважаючи на попереднє рішення КС чинного складу у 2008 році, стосовно тлумачення умов формування коаліції більшості у Верховній Раді, яким визнано право формування коаліції виключно фракціями (а не позафракційними депутатами), в угоду політичному замовленню владного режиму Януковича та його тимчасової кліки у Верховній Раді, яка у антиконституційний спосіб сформувала коаліцію більшості за допомогою депутатів-"тушок", і призначила антиконституційний Уряд України на чолі з Азаровим, можна з усією впевненістю та відповідальністю заявити про здійснення в державі антиконституційного перевороту із протиправним захопленням всієї влади в Україні прибічниками Януковича. Мета - ВЛАДА, виправдовує будь-які засоби!

В таких умовах стає абсолютно зайвим подальше існування та бюджетне фінансування такого органу, як Конституційний Суд, який перетворився із найвищого незалежного конституційного органу судочинства у банальний апарат високопривілеєрованих продажних суддів, з замовного обслуговування влади антиконституційними рішеннями проти власного народу.

Дане ганебне т.зв. "Рішення КС" нанесе діловій репутації України та її іміджу (його мізерним залишкам) непоправних морально-правових втрат, перетворить нашу країну у розряд найпримітивніших африканських бананових диктаторських режимів, з яким неможливо вести будь-яку розмову чи переговори про європейську інтеграцію у майбутньому. Право сили проти сили права!

Сьогодні весь цивілізований демократичний світ цілком реально побачив і усвідомив світоглядний рівень українського тимчасового "донецького" режиму.

Депутат обласної ради (БЮТ)
Юрій Романюк