друкувати


Ю.Тимошенко в ГПУ не назвала жодного конкретного прізвища

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-08 11:06:41
У Генеральній прокуратурі залишилися невдоволені поясненнями лідера БЮТ Юлії Тимошенко щодо заяв про тиск на суддів Конституційного cуду у справі про легітимність коаліції "Стабільність і реформи".

"На наше конкретне питання, хто їй розповів (про підкуп суддів КС - ред.), вона відповіла в загальних висловлюваннях, що якісь народні депутати, але ніякої конкретики не вказала", - сказав заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев, повідомляє ТСН.

На запитання журналіста: "Невже вона і вам прізвища не назвала?", представник Генпрокуратури відповів негативно.

"Ні. Сказала тільки, що про це знає вся Верховна рада. А коли ми попросили назвати прізвище конкретного народного депутата, відповіла, що про це й так усі знають, тому ідіть і питайте всіх, а я як лідер партії маю право на власну політичну позицію", - розповів Кудрявцев.

"Вона принесла якісь звернення, але так їх і не залишила - тільки рішення Конституційного суду і більше нічого", - додав заступник генпрокурора.

Нагадаємо, 7 квітня лідер БЮТ Юлія Тимошенко півтори години свідчила у Генпрокуратурі щодо своїх заяв про тиск на суддів Конституційного суду.

У розмові з журналістами на виході з ГПУ Тимошенко заявила, що ще раз підтвердила слідчим свою інформацію про підкуп суддів КС.

"Прикро те, що сьогодні за політичними переконаннями починаються кримінальні переслідування. Слава богу, ще не закривали за ґрати, але такі симптоми для демократичної країни просто недопустимі", - заявила Тимошенко.

Обговорити на форумі