друкувати


П.Жебрівський: За місяць монетарна маса збільшилася на 4,5 мдрд грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-08 11:02:16
Уряд Миколи Азарова за місяць свого керування збільшив монетарну масу в країні на 4,5 мільярди гривень, заявив член бюджетного комітету Верховної ради, депутат від НУ-НС Павло Жебрівський.

"Друкарський станок запущено. За випущені гроші закупили 600 мільйонів доларів, таким чином убезпечивши себе від коливань валюти. Звичайно невелика емісія значних загроз не має", - сказав Жебрівський, повідомляє ТСН.

Але якщо уряд і далі буде проводити таку політику, і якщо буде проводити випуск облігацій внутрішньої державної позики під такі божевільні відсотки, як це в останні місяці робив попередній уряд, то дефолту України можна чекати вже восени цього року"- зазначив депутат.

Жебрівський не вірить, що уряд Азарова в своєму бюджеті закладе програму реформ.

"Якимось чином стабілізувати ситуацію їм вдасться. Але, судячи зі складу уряду, реформ і розвитку не буде" - впевнений Жебрівський.

За словами депутата проблема уряду в тому, що він формувався не за професійними якостями кандидатів, а за квотами течій, які панують в Партії Регіонів. Людей, готових до реформ, серед тих, хто безпосередньо бере участь в розробці бюджету, немає, зазначив нардеп.

"Тих хто довго прожив при "совку", цей "совок" ніяк не може відпустити. І, на жаль, таких людей на вершині українського політичного айсберга більшість", - резюмував Жебрівський.

Раніше екс-міністр фінансів України Віктор Пинзеник заявив, що в Україні зафіксовано дефіцит бюджету у 12,5% ВВП. Саме такий дефіцит склався у Греції, якій пророкують дефолт.

На прохання дати оптимістичний та песимістичний прогнози на цей рік, колишній міністр фінансів відповів: “Обидва оптимістичні. Ця команда розпочне реформи – або їх розпочне інша команда. Ситуація така, що не робити нічого вже не можна”.

Обговорити на форумі