друкувати


Коломийськa ОДПІ: Зарплату - працюючим, а податки - до бюджету

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-08 09:59:06
На постійному контролі податківців перебуває питання по заборгованості із виплати заробітної плати, зарплата в конвертах та виплати заробітної плати працівникам нижче встановленого законодавством мінімального рівня.

Так за три місяці поточного року працівниками Коломийської ОДПІ проведено 11 перевірок підприємств та фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності. За результатами перевірок донараховано 18,4 тис. грн податку, штрафних санкцій та пені, до адміністративної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб.

З початку року заслухано 28 керівників підприємств з питань підвищення рівня заробітної плати, погашення заборгованості по заробітній платі та податку з доходів фізичних осіб. За результатами проведеної роботи 8 СГД-юридичних осіб погасили заборгованість по заробітній платі в розмірі 227,8 тис. грн, надійшло ПДФО в сумі 26,8 тис. грн. Виявлено 61 неоформлений найманий працівник, з них залучено до оподаткування 38 громадян.

Спільно з органами прокуратури та інспекцією праці проведено перевірку суб’єкта господарської діяльності – юридичної особи з питань правильності справляння податку з доходів фізичних осіб, в результаті порушено кримінальну справу.

За результатами обстеження кафе "М" виявлено неоформленого найманого працівника, яка надала пояснення щодо отримання заробітної плати в конверті. Матеріали обстеження передано у відділ податкової міліції.

Обговорити на форумі