друкувати


Українська економіка - це чорний квадрат, який треба вивчати

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-07 06:34:32
Українська економіка є не прозорою, тому порахувати рентабельність українських підприємств - вкрай складно, заявив газеті ВЗГЛЯД генеральний директор російського Фонду національної енергетичної безпеки Костянтин Симонов.

"На превеликий жаль, Україна - дуже непрозора країна, і робити якісь висновки щодо рентабельності підприємств - не вдячне заняття", - сказав він.

При цьому експерт відзначив, що, наприклад, українські облгази - теж збиткові підприємства. "А чому тоді навколо них постійно йде політична метушня на тему хто їх буде контролювати? Який сенс контролювати збиткові підприємства? - Задався питанням Симонов. - Мені у зв'язку з цим пригадується твір Миколи Некрасова "Кому на Руси жить хорошо". Там теж піп казав, що нещасний, у нього діти малі і тому подібне. Так от ця історія - про українських промисловців", - зауважив Костянтин Симонов, додавши, що українська економіка - це чорний квадрат, який треба вивчати.

Як повідомляла газета ВЗГЛЯД, у вівторок на зустрічі з президентом Віктором Януковичем прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що високі ціни на газ ставлять під загрозу виконання держбюджету України на 2010 рік. Зокрема, головною проблемою в роботі над проектом держбюджету-2010 є розрахунок макроекономічних показників. У цьому контексті ціна на газ для країни є визначальним чинником, від якого залежить рентабельність роботи, насамперед, хімічної промисловості і гірничо-металургійного комплексу.

Обговорити на форумі