друкувати


В.Ющенко: Для мене Тимошенко — як "політична вдова"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-04-07 05:35:40
Ми вирішили прийняти європейську концепцію розбудови правоцентристської партії. Найближчим часом "Наша Україна" проведе політраду, потім вийдемо на з’їзд. Ми працюємо над новою структурою, переглядаємо штат, запроваджуємо політику членських внесків. Наша мета — радикально відновити партію. Про це лідер "Нашої України" Віктор Ющенко заявив в інтерв’ю газеті "Україна молода".

Він наголосив - ми не зрадили людині та ідеалам: "Ця партія пережила багато ударів. На жаль, до цього доклалися наші союзники — цинічно, зухвало, в спину. Все почалося з "любих друзів". Спочатку йшла атака, а потім за кулісами ці люди перейшли в табір Тимошенко: Мартиненко, Порошенко, Третьяков. І там вони уже не називалися "корупціонерами". Така політика привела до серйозного розколу в демократичному та патріотичному русі. Я думаю, свої висновки має зробити не тільки "Наша Україна", а й кожна політична сила, яка потрапляла під орбіту Тимошенко", повідомляє Інформаційний сервер "Наша Україна".

"Для мене Тимошенко — як "політична вдова". Кожна сила, яка проходила до неї близько, через рік-два втрачає себе на політичній карті. Можна риторично запитати: де сьогодні Народний рух, із якого масово вийшли члени партії, включаючи три ключові організації — Львівську, Івано-Франківську, Тернопільську? Яка доля партії "Реформи і порядок", звідки таки вийшов Віктор Пинзеник — один із провідних українських економістів?", - додав Ющенко.

При цьому він відзначив, що найбільшою подією останніх років у демократичному русі є небачена втрата консолідації. "Тому тема консолідації є однією з найбільш фундаментальних, якщо говорити про партійну розбудову сьогоднішньої політичної карти в Україні", - підкреслив лідер "Нашої України".

"Одна з задач, яку ми обговорили на засіданні президії, — нам треба швидко відновити діалог у системі існуючого парламенту серед тих депутатів, які представляють "НУНС". Я усвідомлюю, що там є баласт, із яким нецікаво говорити. Тому, по-перше, я зібрав народних депутатів, ми вирішили створити політичну групу "Наша Україна". Вона оголошена, визначений координатор — Зиновій Шкутяк", - повідомив Ющенко.

Він наголосив: "Демократи не програли війни — ми програли бій. І не через слабкість ідеї, а через слабкість наших рядів, через ці атаки. Виникає закономірна ідея: ми можемо виграти тільки в одному форматі — якщо запропонуємо консолідацію. Але йдеться не про арифметичне об’єднання, а про консолідацію з уроками".

Обговорити на форумі